De Bavaria Zeilclub is de vereniging van enthousiaste Bavaria zeilers in Nederland en telt ruim 850 leden. De BZc behoort daarmee tot een van de grootste merkenclubs van Europa. De club is in 1990 door enkele bevlogen Bavaria zeilers opgericht en bestaat al zo'n 30 jaar maar kent nog steeds dezelfde ontspannen sfeer als toen. De vereniging staat open voor iedere Bavaria zeiler in Nederland (en eventueel daarbuiten).

We wensen onze bezoekers een goede vaart over onze website. Je kunt lid worden door je aan te melden. Leden kunnen aanleggen in de Clubhaven waarin nog meer informatie is te vinden en waar je bovendien in het Forum met andere eigenaren van een Bavaria Yacht van gedachten kunt wisselen.

Het lidmaatschap biedt vele voordelen. In de eerste plaats maak je als lid kennis met het netwerk van eigenaren van een Bavaria jacht. Daarnaast kun je deelnemen aan de workshops en evenementen die georganiseerd worden op en rondom de Nederlands wateren. En tenslotte ontvang je een aantal keer per jaar het clubblad Langszij waarin veel informatie en reisverhalen zijn opgenomen. Bovendien wordt via deze website alle informatie makkelijk toegankelijk en kun je via het forum rechtstreeks met de leden ideeën uitwisselen.

Ons Forum wordt door vele leden gewaardeerd als één van de beste in zijn soort

De opzet van de club is dat we met elkaar de activiteiten van de club vormgeven en ervaren. Deze website is daar een mooi voorbeeld van.

Langszij is het full-color clubblad van de Bavaria Zeilclub en verschijnt minimaal tweemaal per jaar. In de Langszij vind u o.a. ervaringen van leden, reisverhalen en verslagen van de vele evenementen die de BZc door het jaar heen organiseert.

Groot onderhoud aan de site

Update: Het onderhoud is afgerond. Vrijdag 1 november 2019 gaat onze site in groot (technisch) onderhoud en zal daarom een groot deel van de dag niet beschikbaar zijn. Om 9:00 vangen we aan met de werkzaamheden. In de loop van de ochtend gaat de site "op zwart". Als alles goed gaat is de site dan halverwege de middag weer beschikbaar.... «

Ons 30 jarig Jubileum

Recent zijn wij er in geslaagd om de contouren uit te zetten voor ons 30 jarig jubileum. Als uiteindelijke datum is 25 april 2020 uit de bus gekomen. Ons evenement vindt plaats in het hart van onze maritieme wereld, nl Rotterdam...

30 jarig jubileum van de BZc

In het kader van het naderende 30 jarig jubileum van de BZC verzoek aan de leden.

ALV 2018 en lezing Joshua van Eijndhoven

17 februari 2018 hebben wij zoals ieder jaar onze ALV met daaraan gekoppeld een leuke lezing. Dit jaar een lezing van Joshua van Eijndhoven. De inschrijving voor hiervoor staat open (zie evenementen kalender) . Schrijf u in voor de ALV en deze leuke lezing.

Snertrace Noord 2017 - De uitslagen

De Snertrace noord editie 2017 werd gevaren vanuit Hoorn. Er werden 2 korte wedstrijden op een olympische up-dwown-wind baan gevaren. De wind varieerde in de ochtend van 4 Bf met tijdens een overkomende bui, vlagen c.a. 30 kn. Het weer in de middag was wat vriendelijker met een wat variƫrende wind overwegend tussen 8 en 16 knopen.

Uitslagen van de Mosselrace Zuid 2017