13 januari 2007

Workshop Elektrotechniek / lezing KNRM


Twee workshops op één dag. De deelnemers worden in twee groepen verdeeld. In de ochtend elektro voor groep 1 en Zeevast voor groep 2. Voor de middagsessie wisselen we de groepen.

De workshop elektrotechniek wordt gegeven door ons clublid Ton Mommers en is voor alle leden (niet alleen mannen) die geen of weinig verstand hebben van de elektronica maar toch wat meer begrip willen krijgen bij de werking van alle elektrische en elektronische apparatuur aan boord van onze schepen. De volgenden onderwerpen zullen aan bod komen:
 1. Een (heel) klein stukje theorie - Volt, Ampere, Watt, Ah, etc.
 2. Accu, acculader, diodebrug, dynamo, relais
 3. Walstroom, randaarde en aardlekschakelaar
 4. Basisinformatie over elektrolyse
 5. De universeelmeter, wat kan ik er allemaal mee doen
 6. Aansluiten van apparatuur - kabeldikte, NMEA en SeaTalk
De KNRM Workshop Zeevast wordt gegeven door Michelle Blaauw van de KNRM (bekend van de artikelen in Langszij). Dat deze workshop niet alleen uit een lezing en beeldmateriaal. Zo verwachten we in ieder geval van de deelnemers dat zij hun reddingvesten meenemen.

locatie: De Ark, Duivenkamp 844, Maarssenbroek (nabij Utrecht)

3 februari 2007

ALV 2007 en Winterbijeenkomst


13:00 Ontvangst met een kopje koffie of thee met een kleine versnapering
13:30 Aanvang middagprogramma
17:30 Borrel waarbij het onderlinge contact voorop staat.
18:30 Diner waarna we rond 21:30 weer huiswaarts keren.

programma: Het programma bestaat uit een lezing en, zoals dat bij elke vereniging hoort, de algemene ledenvergadering. De lezing staat in het teken van de Volvo Oceanrace 2006 met o.a. achtergrondinformatie en veel unieke filmbeelden.

De agenda voor de ALV vindt u in de wintereditie van Langszij (eind december / begin januari)

kosten: De algemene ledenvergadering is alleen toegankelijk voor leden met hun partner en gezinsleden. Aan het middagprogramma zijn geen kosten verbonden. Na de lezing en de vergadering is er een borrel en een diner. Wanneer u aan het diner deel wilt nemen bedraagt de bijdrage hiervoor, inclusief consumptiebonnen, € 25,- per persoon.

locatie:"De Vier Balken", Brinkstraat 3, 3455 SK Haarzuilens (nabij Utrecht).

17 maart 2007

Workshop Dieseltechniek


Aan de hand van een opengewerkte demosloep worden de werking en functies van de verschillende onderdelen van de dieselmotor uitgelegd.

In verband met de te verwachte belangstelling en de beperkte capaciteit hebben we het aantal deelnemers per lidmaatschap beperkt tot 1 persoon.

locatie: Holland Sailing te Workum

17-19 mei 2007

Hemelvaartweekend 2007 - Zeeland


Voor de tweede serie van vijf jaar starten we in de omgeving waar we in 2002 met het “evenement zuid” zijn begonnen: Het Haringvliet.

In de afgelopen periode is er veel gebeurd in Stellendam en Hellevoetsluis, de plaatsen waar zich een en ander gaat afspelen. Stellendam heeft een prachtige jachthaven en een goed restaurant gekregen. Hellevoetsluis is zeer snel aan het ontwikkelen, heeft jaarlijks veel activiteiten en doet veel voor de watersport.

Het programma (onder voorbehoud)
Donderdag 17 mei ontmoeting in de jachthaven van Stellendam. Een “steigerplan” wordt in samenwerking met de havenmeester gemaakt en wij proberen de deelnemers in de week voor het weekend reeds een ligplaats te kunnen meedelen.

Vanaf 16.00 uur een steigerborrel tot 17.30 uur. Om 19.30 wordt iedereen verwacht in de evenementenhal achter het restaurant, waar een uitgebreid tappasbuffet zal worden geserveerd.

Tijdens het eten zit er een klein combo muziek te spelen. Naarmate de avond verstrijkt groeit de band naar 14 personen en gaan we met een jaren 60-70 sfeer verder tot in de kleine uurtjes.

Op vrijdag om 09.00 uur is er een palaver in de evenementenhal alwaar starttijden voor de verschillende velden worden bekend gemaakt evenals de te varen baan. Dit jaar houden we de baan korter dan in voorgaande jaren en houden we rekening met de fysieke vermogens van de diverse bemanningen. Gezinnen met jonge kinderen, ouderen en heersende weersomstandigheden spelen hierin een rol.
Na de finish gaan we Hellevoetsluis in. Hier vind een excursie in een stukje historisch erfgoed plaats en kan vanaf halverwege de middag gevaren worden met “Micro Magics” modelzeilbootjes.

Om 19.30 worden we verwacht in het “Pomphuis”, een restaurant naast een gerestaureerd droogdok. We krijgen hier een 3-gangen menu voorgeschoteld met wat muzikale garnering. Tussen de gangen door vindt de prijsuitreiking plaats van de zeilwedstrijd en de kinderquiz. Daarna gezellig naborrelen.

Zaterdagmorgen worden we in hetzelfde restaurant vanaf 09.00 uur tot 11.00 uur uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijtbuffet. Vervolgens kan een ieder weer zijn eigen weg gaan. In verband met de capaciteit van de horeca en de havens is het aantal deelnemers gelimiteerd tot 40 schepen en 150 personen! Dus schrijf op tijd in.

We hopen in ieder geval op beter weer dan in het afgelopen jaar! De gezelligheid staat voor ons voorop, graag tot dan en een zeilgroet van de organisatie.

organisatie: Gerben, Gepke en Mariska van Bers - Carel en Alice Scholtes
inschrijven: vanaf 10 januari

26-28 mei 2007

Pinksterweekend 2007 - IJsselmeer


Dit jaar is het de 17e keer dat het Pinksterweekend wordt georganiseerd. Wat ooit begon met een tiental schepen is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement.

Op zaterdag 26 mei verwelkomen we vanaf 2 uur alle deelnemers in de Westerhaven van Medemblik. Na een welkomst-borreltje gaan we aan het eind van de middag naar kasteel Radboud waar we kunnen genieten van een roofvogelshow (onder voorbehoud). Na deze show worden we voor het diner in de zalen van het kasteel verwacht.

Zondag ochtend starten we met een palaver. Tijdens dit palaver wordt de van de wind afhankelijke wedstrijdbaan bekend gemaakt. We hebben er voor gekozen de wedstrijdbaan niet al te lang te maken zodat we nog voldoende energie overhouden voor de feestavond. We plannen om voor 4 uur in de Oude haven van Enkhuizen afgemeerd te liggen.

’s Avonds hebben we weer een gezamenlijk buffet-diner in de Nieuwe Doelen. We zullen zorgen dat er voor de liefhebbers van een dansje gepaste muziek is.

Tweede Pinksterdag sluiten we het weekend af met een compleet verzorgd ontbijtbuffet waarna de meeste van ons weer op weg naar de thuishaven gaan.

Natuurlijk wordt er ook dit jaar aan de kinderen gedacht en zal onder andere de inmiddels niet meer weg te denken dinghy-race worden gevaren.

Mede door de capaciteit van de havens en de horeca is het aantal deelnemers gemaximaliseerd op 60 schepen en 180 personen.

Elk jaar is er zeer grote belangstelling voor dit evenement. Dus wil je deelnemen aan het Pinsterweekend 2007, wacht dan niet te lang met inschrijven. Vol = Vol.


organisatie: Wilma Steingröver & Evelyn Eman met assistentie van Peter Steingröver & Ton Mommers
inschrijven: vanaf 10 januari

22-24 juni 2007

Volendammerdag


In het weekend van 22, 23 en 24 juni 2007 wordt het Volendammerweekend gehouden (zie www.volendammerdag.nl) Dit zijn dagen die bol staan van activiteiten in de sfeer van historie, kunst, cultuur, en muziek. In de haven komen pontons te liggen waarop bands spelen. Volendammers lopen in klederdracht, er is een braderie, er wordt gezeild met antieke garnkwakken, er zijn palingrook wedstrijden, een historische kunstroute, een clown met ballonnenwedstrijd, shantykoren en nog veel meer.

Zie verder de Langszij Winter 2007 (jan. 2007)

Let op: Dit evenement wordt door het Volendammerdag Comité georganiseerd. De BZc faciliteert uitsluitend door de inschrijvingen te registreren en deze door te geven aan de organisatie.


29 juni t/m 8 juli 2007

Deltaweek 2007 - Zeeuwse wateren


In de laatste Langzij werd al melding gemaakt van de Deltaweek. Dit groot watersport evenement wordt van vrijdag 29 juni tot en met zondag 8 juli grotendeels op de Oosterschelde gehouden. Zoals elk jaar worden er dan ook weer twee- tot driehonderd schepen aan de diverse starts verwacht.

Voor meer informatie zie: Clubhaven >> Nieuws en Artikelen >> Deltaweek (alleen leden) of Deltaweek.nl

organisatie: Stichting Deltaweek
contactpersoon BZc: Bob Grondman

Let op: Dit evenement wordt door de Stichting Deltaweek georganiseerd. De BZc faciliteert uitsluitend door de inschrijvingen te registreren en deze door te geven aan de organisatie.


20 sept 2007

Holland Nautic Academy voor de BZc


Extra dag

21 sept 2007

Holland Nautic Academy voor de BZc


In navolging op de actie eind mei dit jaar heeft Jan (Nifty~Fifty) in samenwerking met Holland Nautic het weer mogelijk gemaakt om in BZc-verband, tegen een gereduceerd tarief, deel te nemen aan de "Holland Nautic Academy".

Tijdens deze workshop wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe je meer kunt doen met de Raymarine apparatuur, met name kaartplotters, die velen van ons aan boord hebben. Voor de deelnemers staat apparatuur opgesteld zodat het een en ander meteen in "op het droge" kan worden geoefend.

I.v.m. met de opstelling van alle apparatuur wordt deze workshop gegeven in het bedrijfspand van Holland Nautic te Apeldoorn. De dag bestaat uit een ochtend- en een middagsessie. De lunch en een syllabus is in de prijs inbegrepen.
Per cursus kunnen maximaal 8 personen deelnemen. De eerste cursusdag is op vrijdag 21 september en is bedoeld voor de eerste 8 inschrijvingen. De overige inschrijvingen komen op de reservelijst en bij voldoende belangstelling (minimaal 6 deelnemers op de reservelijst) zal er ook een cursus op donderdag 20 september worden georganiseerd.

kosten: € 75,- per persoon (standaardprijs €119,-) en dient ter plaatse met Holland Nautic te worden afgerekend (pinnen kan).

3 november 2007

Tijssen Workshop


Na een korte introductie over Tijssen Elektro en de werkgebieden van Tijssen worden de deelnemers in groepjes verdeeld. Hierdoor kan er voldoende aandacht aan specifieke vragen worden geschonken .

Onderwerpen in grote lijnen:
- Radarwerking en bediening
- Elektronische kaart, RayTech
- Stand van zaken AIS
- Digitenne versus satelliet TV en entertainment
- Email en Internet aan boord

Aankomst 10.30 in Zierkzee met koffie en iets lekkers.
Een eenvoudige lunch wordt u aangeboden door Tijssen Elektro.
Gezamenlijke afsluiting omstreeks 15.30 uur en vragen onder genot van een drankje.

locatie:Tijssen Elektro Zeeland
 Deltastraat 11
 4301 RC Zierikzee
kosten:aan deze workshop zijn geen kosten verbonden

medio nov 2007

Excursie Bavariawerf (vervalt)


Het bezoek aan Bavaria in Giebelstadt komt dit jaar door de verkoop van de werf helaas te vervallen. We hopen echter dat onze sponsor, Holland Sailing, in 2008 weer een bezoek kan organiseren.


24-25 november 2007

Snertrace 2007 IJsselmeer


De SNERTRACE 2007 IJSSELMEER wordt dit jaar georganiseerd vanuit de jachthaven van URK en zal plaatsvinden in het weekend van 24 november.

 • Aankomst schepen vanaf vrijdag tot zaterdag 11.00.
 • Zaterdag om 11.00 palaver met aansluitend “steigersnert”.
 • Om 13.00 varen we uit voor een vriendschappelijke wedstrijd waarbij we starten op handicap.
 • Na de wedstrijd heeft Maarten een verrassing in petto.
 • Het diner met prijsuitreiking begint rond 19.00 in ’t Achterhuis.
 • Zondagmorgen nemen we afscheid van elkaar in een in zondagsrust gedompeld URK.

organisatie: Maarten Osse
kosten: Diner op zaterdagavond 25,- pp. Liggeld 10,- per schip.

7-9 december 2007

Snertrace 2007 Zeeland


Helaas zijn we genoodzaakt de Snertrace geen doorgang te laten vinden, dit naar aanleiding van de te verwachten weersomstandigheden. ZIE 16 februari

De SNERTRACE 2007 ZEELAND zal worden gehouden op Zaterdag 8 december. Gelegenheid tot aanvaren op vrijdag 7 december en vertrek op Zondag 9 december.

Dit jaar wordt het evenement georganiseerd vanuit St. Annaland. Een redelijk centrale plek in de Zeeuwse wateren. Op zaterdag wordt er een vriendschappelijke wedstrijd gevaren en `s avonds is er een gezellig gemeenschappelijk diner en de prijsuitreiking (opvallende prestatie worden verwend met een toepasselijke prijs)

organisatie: Ton Pannekoek
kosten: 29,50 pp (kinderen half geld) + liggeld