12 jan 2013

Workshop Elektriciteit en Cobb BBQ


Programma: In deze dubbele workshop zal de importeur van Mastervolt uitleg geven over stroom aan boord. Tegelijkertijd zal door een meesterkok een kookdemonstratie worden gegeven op de Cobb BBQ. Er is een ochtend- en een middagsessie. Per sessie kiest u voor een van de onderwerpen. Wilt u aan beide onderdelen meedoen, geef dit dan bij de "opmerkingen" op de inschrijving ook aan. 

datum: 12 jan 2013
ochtendsessie: 10:30 - 12:30
middagsessie: 13:00 - 15:00
locatie: Showroom Jansma Jacht - Marine Muiderzand, IJmeerdijk 14, Almere
kosten: € 2,50 p.p. (ook indien u aan beide sessies meedoet)

2 feb 2013

Workshop Zeiltrim door Harry Amsterdam (2 sessies)


Programma: In deze workshop zeiltrim wordt door Harry Amsterdam op een aanschouwelijke manier uitgelegd op welke wijze u sneller en confortabeler kunt zeilen. Harry Amsterdam heeft een jarenlange ervaring als wedstrijdzeiler en zeilmaker en heeft in het verleden al meerdere malen, tot grote tevredenheid, voor de BZc een workshop gegeven.

Update 12 jan: Wegens enorme belangstelling hebben we deze workshop uitgebreid naar 2 sessies.
De middagsessie is vol. Voor de ochtendsessie is plaats voor maximaal 40 personen.

datum:

zaterdag 2 februari 2013
aanvang ochtendsessie: 11:00, middagsessie 14:00 uur

locatie: Showroom Jansma Jacht - Marine Muiderzand, IJmeerdijk 14, Almere
kosten: € 5,00 p.p.

deze workshop wordt in samenwerking met Jansma Jacht georganiseerd

9 feb 2013

Winterbijeenkomst - ALV 2013


Programma
12:30-13:30 Ontvangst met koffie/thee
13:30 Aanvang programma, ALV en voordracht
17:00 Borrel
18:00 Diner (optioneel)
21:00 Einde


Echtpaar ‘Samen Solo’ in verboden race
Het Samen Solo duo Christa ten Brinke en Ysbrand Endt ging samen op 25 september 2011 het avontuur van de solo zeilrace Transat650 aan. De verboden race in een bootje van 6,5 meter, de meest eenzame zeiltocht die vertrekt vanuit La Rochelle (FRA) en via een stop in Madeira (SPA) eindigt in Salvador de Bahia (Brazilië). Naast het feit dat het Samen Solo duo het eerste echtpaar ooit in deze race was, is Christa ten Brinke ook de eerste Nederlandse vrouw die deelneemt aan de Transat650. Beide in de onwetendheid dat dit één van de zwaarste Transats allertijden zou worden!

Wat doet de Transat met je, meer dan 21 dagen moederziel alleen op de oceaan, zonder aanspraak, dag en nacht, wetend dat ook je levenspartner onder dezelfde sterrenhemel ronddobbert maar ook in dezelfde storm zit? Samen maar toch alleen op weg om als één van de eersten maar bovenal heelhuids in Brazilië aan te komen. Hoe ga je los van elkaar de strijd met de elementen, maar vooral met jezelf aan? De eenzaamheid, de onzekerheid, het verdriet, de angst, materiaalpech, verwondingen en de euforie; een mooi verhaal met vele gezichten.

Agenda ALV
1. Opening door de voorzitter
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Notulen ALV 2012
4. Jaarverslag secretaris 2012
5. Financieel jaarverslag en begroting
6. Verslag kascommissie en kiezen nieuwe commissie
7. Verkiezing nieuwe bestuursleden
8. Evenementen 2013
9. Dupain Wisseltrofee
10. Rondvraag en afsluiting

Diner
De winterbijeenkomst wordt afgesloten met een optioneel diner.

datum: 9 februari 2013
locatie: Chalet Waterloo, Doornseweg 18, 3832 RL Leusden.
kosten: Toegang tot de ALV is gratis. Voor het optionele diner betaalt u € 27,50 pp


9 maart 2013

Presentatie Bavaria Yachtbau


Dhr Meik Lessig van Bavaria Yachtbau zal hier een presentatie verzorgen over de werf. Hij zal ons een kijkje in de keuken geven over onderandere de visie van Bavaria, productontwikkeling, positie in de markt, en het productieprocess. Het belooft een boeiend verhaal te worden voor een ieder die een Bavaria vaart.

Voor alle deelnemers staat er na afloop een goody-bag klaar.

datum: zaterdag 9-maart 2013 14:00 uur
locatie: Showroom Jansma Jacht - Marine Muiderzand, IJmeerdijk 14, Almere
kosten: gratis

16 maart 2013

Workshop Splitstechnieken en Materiaalkeuze


Workshop Splitstechnieken en Materiaalkeuze

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van touwwerk. Met het enorme aanbod is het voor veel zeilers lastig om de juiste keuze te maken. En om de optimale prestatie uit een lijn te halen, is het maken van de juiste oogsplits essentieel. Veel zeilers kunnen een oogsplits maken in een geslagen lijn, maar met gevlochten lijnen?

Jan-Willem Polman van de Lijnenspecialist leidt de workshop “Moderne splitstechnieken en materiaalkeuze”. Eerst zal hij een overzicht geven van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van lijnen. Ook legt hij uit wat het beste kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Al snel gaan u daarna zelf aan de slag met splitspennen en diverse soorten lijnen.

Drie splitsen zullen worden geoefend:

  • Splitsen van enkelvoudig gevlochten Dyneema lijnen
  • Het maken van een doorlopende (ofwel eindeloze) lijn voor bijvoorbeeld het rolgrootzeil
  • Splits voor polyester dubbel gevlochten lijnen of het Maken van Dyneema softshackles

Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende touwsplitsen kan toepassen. Oefenmateriaal en splitsgereedschap wordt tijdens de workshop ter beschikking gesteld. 


programma:

datum: zaterdag 16-03-2013, 13:00 uur
locatie: Showroom Jansma Jacht - Marine Muiderzand, IJmeerdijk 14, Almere
kosten: € 10,00 p.p.

23 maart 2013

Exclusieve Veiligheidstraining


Hoe klim je in een reddingsvlot als de golven om je heen slaan. Hoe werk zo'n vlot eigenlijk en wat zit er allemaal in?
Tot wanneer is een beginnende brand nog te blussen en wat gebruik je daarvoor? Water in overvloed of...?
Wat doe je als iemand flink gewond raakt en het ziekenhuis is nog een paar uur varen?


Survival
: Dit onderdeel is gebaseerd op een Basic North Sea Survival zoals gegeven aan personeel werkzaam in de Maritieme en Offshore sector, met aanvullend een stormscenario in het zwembad. Het springen in de haven, natuurlijk wel met droogpak, en de confrontatie met koud water. Behandeld worden onderwerpen als te water gaan, overlevingstechnieken individueel en als groep, zwemmen als groep. Het inklimmen van een reddingsvlot en de routines die men moet ondernemen in het vlot worden ook behandeld. Aan het eind dienen deze technieken gebruikt te worden om met golven, wind, regen en gedeeltelijke duisternis een parcours af te leggen in het zwembad.

EHBO: We beginnen met reanimatie, theorie en praktijk. Daarna onderkoeling en verdrinking met als extra het verschil in reanimatie bij deze verschijnselen.

Brand: Veiligheid en blusmiddelen aan boord, brandbestrijding praktijk, diverse typen brand en blusmiddelen (verschillende branden met verschillende brandblussers bestrijden). Na de theorie hijsen we ons in een beschermend pak en gaan met brandblussers aan de gang om de verschillende soorten brandjes te blussen.

nb1: Zelf meenemen: extra ondergoed, sokken, douche-shampoo en een handdoek.
Voor droogpakken, reddingsvesten en overige middelen wordt gezorgd.
nb2: Kinderen kunnen ook meedoen mits onder begeleiding van een ouder, een minimale leeftijd van 12 jaar en langer dan 1,60 meter (dit i.v.m. de beschikbaarheid van droogpakken)
nb3: Een minimum van 20 deelnemers is noodzakelijk om de training door te kunnen laten gaan. Het maximaal aantal deelnemers is 32.

Een verslag van de vorige training is na te lezen op pagina 28 in de Langszij Zomer 2012

Deze training wordt gegeven door het Roparun team van Falck

programma:
10:00 - 12:00 groep 1: Brand programma
  groep 2: EHBO / Survival theorie/praktijk (inclusief stormprogramma)
12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 15:00 groep 1: EHBO / Survival theorie/praktijk (inclusief stormprogramma)
  groep 2: Brand programma
15:00 - 16:00 Evaluatie met een drankje


datum: zaterdag 23 maart 2012
locatie: trainingscentrum Falck
Beerweg 101 (Harbour no. 7033)
3199 LM  Maasvlakte-Rotterdam
kosten: € 80,- p.p. inclusief lunch en een drankje

9 - 11 mei 2013

Hemelvaartweekend 2013


Programma:

Dit jaar denkt de organisatie dat er weer een leuk programma is samengesteld voor de deelnemers in de Zeeuwse Delta. Er is voor een vaargebied gekozen dat nog nooit eerder is bezocht met het Hemelvaartweekend. Het evenement zal zich afspelen op het Veerse Meer.

We verzamelen op donderdag 9 mei in de haven van Kortenge. We beginnen daar met de traditionele steigerborrel. Daarna is er een diner in het restaurant aan de haven met live muziek. Voor vrijdag 10 mei staat een wedstrijd gepland waarbij de vaardigheid en inzicht zeker van pas zullen komen.

De finish is bij de haven van Kamperland. Daar zullen we ook afmeren in de volledig vernieuwde haven met zijn fantastische faciliteiten. Hier hebben we nog een leuke activiteit gepland met aansluitend een steigerborrel. Daarna lopen we naar de plaatselijke bierbrouwer waar we zullen gaan eten. De avond wordt afgesloten met muziek van een fantastische band.

Zaterdag na het ontbijt gaat iedereen weer zijn eigen weg.

datum: donderdag 9 t/m zaterdag 11 mei 2013
locatie: Kortenge en Kamperland
organisatie: Paul Breet en Jan Pleijte
kosten: € 60,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar € 30,00 en kinderen tot 4 jaar gratis)

18-20 mei 2013

Pinksterweekend 2013 Hoorn


 

In tegenstelling tot de voorgaande 2 Pinksterweekend edities, bezoeken we dit keer 1 haven en wel aan het Markermeer. Op zaterdag verzamelen we in het gezellige, oud VOC stadje Hoorn waar we het Pinksterweekend met een nautisch georiënteerde groeps spel activiteit beginnen. ’s-Avonds kunnen we samen genieten van een heerlijk BBQ buffet en feest met live muziek op een vrij unieke nautische en zeilende(!) locatie. Op zondag bijtijds uit de veren voor een wedstrijd op het Markermeer. Eenmaal terug in haven zal tijdens de steigerborrel de inmiddels beroemde en beruchte dinghyrace op een zinderende buitenlandse manier gevaren worden en zal rondom het diner de verschillende prijsuitreikingen plaats vinden. Op maandag gaat ieder, na een basic ontbijtje, weer zijn eigen weg.
Zoals elk jaar wordt er eveneens een spel activiteit voor de kinderen verzorgd.

Programma:

Zaterdag 18 mei

Ontvangst in Hoorn (tussen 12:00 en 14:00)
Palaver met daarna een verrassende opening groeps activiteit

Steigerborrel
BBQ buffet en feest met live muziek

Zondag 19 mei

Palaver
Zeilwedstrijd
Steigerborrel + verrassende Dinghy race
Diner met prijsuitreiking en spelactiviteit

Maandag 20 mei

Basic ontbijtje en afscheid


datum:

zaterdag 18 mei t/m maandag 20 mei 2013

locatie:

Gemeentelijke oude binnenhaven Hoorn aan de kade (Oude Doelenkade)

PiWe organisatie:

Fam Broekman (Global Buccaneer), Fam Weijde (The Jolly Roger)

kosten:

€ 60,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar € 30,00 en kinderen tot 4 jaar gratis)
voor o.a. 2 x diner met div. consumpties, steigerborrels, activiteiten en een ontbijtje. Liggelden worden apart in rekening gebracht.

 

 
21-25 juli 2013

Tocht naar Antwerpen


Een bezoek aan Antwerpen kent nogal wat haken en ogen. Het bevaren van de Westerschelde richting Antwerpen vergt nogal wat planning. Om de stap deze prachtige stad te bezoeken wat te verlichten hebben enkele BZC leden uit Belgie een prachtig programma opgesteld om deze tocht onder begeleiding te kunnen maken.
Als datum is gekozen een tijdstip rond de vakanties zodat deze tocht mogelijk in uw vakantieplan kan worden opgenomen.
 
programma:

Zondag 21-07-2013. Mogelijkheid tot overnachting voor vertrek maandag in:
of in Terneuzen HW 13:56 uuur voor de deelnemers uit het zuiden
of in Wemeldinge HW 15:05 uur voor de deelnemers uit het noorden

Maandag 22-07-2013 vertrek van:
Terneuzen 09:08 uur  is 15 minuten na LW. LW 08:53 uur. vanuit Wemeldingen ca 08:00 uur.
Het is de bedoeling dat de twee groepen elkaar omstreeks 11:00 uur treffen in Hansweert om gezamelijk op te trekken naar Antwerpen.
LW Hansweert 09:18 uur

Aankomst bij de Kattendijksluis Antwerpen omstreek 15:30 uur (dat is 35 min voor HW, HW 16:05 uur) VHF Kattendijksluis kanaal 69, tel 0032/(0)3.227.30.99
Niet vergeten te melden op VHF kanaal 20 met uw FD nummer.
Opening Londonbrug 17:30 uur.
Vervolgens naar het Willemdok van de jachthaven van Antwerpen. info www.jachthaven-antwerpen.be.
marifoonkanaal jachthaven Antwerpen VHF 62, tel 0032(0)3.229.72.15
marifoonkanaal Willemdok  VHF 23, tel 0032(0)3.231.50.66
Ligplaats Willemdok € 1,60 p/m (afrekenen in groep)
steigerborrel omstreeks 19:00 uur

Dinsdag 23-07-2013
09:00 uur gezamelijk ontbijt met briefing.
14:00 uur wandeling historisch Antwerpen met stadsgids
19:00 uur Diner

Woensdag 24-07-2013
Vrij te besteden dag in Antwerpen. Tips om te bezoeken: Aquatopia € 10,50 (info www.aquatipia.be), Mas € 8.00 (info www.mas.be), Zoo Antwerpen € 22,50 (info www.zooantwerpen.be) of shopping € ?. Bij voldoende deelnemers naar een van deze activiteiten kan indien gewenst voor begeleiding worden gezorgd.

Donderdag 25-07-2013
Einde bezoek. vertrek vanuit het Willemdok rond 06:00 uur. HW Antwerpen 06:03 uur
Londenbrug 06:30 uur en vervolgens de Kattendijksluis.
Vaartijd Antwerpen-Hansweert ca 4 uur LW Hansweert 11:41 uur
Vaartijd Antwerpen-Terneuzen ca 6 uur LW Terneuzen 11:13 uur

Op voorhand aanvragen een FD nr dit kan via www.jachthaven-antwerpen.be/willemdok.html.
Tijdens de tocht naar en van Antwerpen is een recente kaart verplicht evenals het uitluisteren van de verplichte marifoonkanalen.
Daar waar mogelijk is het aan te bevelen iets buiten de boeienlijn te varen. Zee en binnenschepen zijn sneller dan je denkt.
Tijdens de trip zal een snelle motorboot zorgen voor begeleiding.

De inschrijving sluit op 30 juni 2013
Verdere nuttige informatie volgt na de sluitingsdatum


datum: 21-07-2013 tot 25-07-2013
locatie: Antwerpen
kosten: € 60,-- pp incl. begeleidingsboot, steigerborrel, ontbijt en diner.
Organisatie: Erve Vanderschaeghe SY, Jacqer. tel 0032 475 71 23 32
Edwin Geerts,  SY Zemba. tel 0032 495 29 95 46

Zaterdag 26 oktober 2013

Workshop onderhoud dieselmotor VP


Deze workshop wordt gegeven door een professionele docent van Fontys Hogescholen, dezelfde organisatie die ook de opleiding van de servicemonteurs voor Volvo Penta verzorgd. De sessie vangt aan met een presentatie over de werking van een dieselmotor. Hierbij komen o.a. onderwerpen als filters, impellers, koelwatersysteem en olie verversen aan bod. Met behulp van de twee opgestelde motoren gaan we vervolgens kijken hoe de theorie in praktijk kan worden gebracht. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van individuele vragen. Ook zal er aandacht worden geschonken aan het winterklaar maken en het weer vaarklaar maken van de motor.

In principe een ochtend sessie die aanvangt om 10:00 uur. Het maximale aantal deelnemers per sessie is 22. Bij voldoende inschrijingen zal er ook in de middag een sessie volgen.  De eventuele middag sessie vangt aan om 13:30 uur bij de inschrijving kunt U  in het vak opmerkingen uw voorkeur aangeven voor de ochtend dan wel de middag sessie.


programma:

datum: 26-10-2013
aanvang 10:00 uur  / 13:30 uur
locatie: Showroom Jansma Jacht - Marine Muiderzand, IJmeerdijk 14, Almere
kosten: € 13,50 pp

2 november 2013

Workshop onderhoud dieselmotor VP zuidDeze workshop wordt gegeven door een professionele docent van Fontys Hogescholen, dezelfde organisatie die ook de opleiding van de servicemonteurs voor Volvo Penta verzorgd. De sessie vangt aan met een presentatie over de werking van een dieselmotor. Hierbij komen o.a. onderwerpen als filters, impellers, koelwatersysteem en olie verversen aan bod. Met behulp van de twee opgestelde motoren gaan we vervolgens kijken hoe de theorie in praktijk kan worden gebracht. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van individuele vragen. Ook zal er aandacht worden geschonken aan het winterklaar maken en het weer vaarklaar maken van de motor.

Er is alleen een ochtend sessie die aanvangt om 09:30 uur. Het maximale aantal deelnemers per sessie is 22.

programma:

datum: 02-11-2013
aanvang 09:30 uur
locatie: Maritiem Verenigingsgebouw
Jachthaven de Batterij
Lantaarndijk 4
4797 SP Willemstad
kosten: € 13,50 pp


4 en 5 november 2013

Werfbezoek Bavaria Gmbh Giebelstadt


Het is al weer anderhalf jaar geleden dat er een excursie naar de Bavariawerf is georganiseerd.
Voor november 2013 staat er wederom een bezoek aan de werf gepland.

Om een en ander tegen een redelijke prijs te kunnen organiseren is een minimale deelname nodig van 36 personen.  Het maximale aantal deelnemers is 48 personen.

Inschrijven voor deelname kan vanaf heden. De inschrijving sluit op 4 oktober 2013 waarna dan ook duidelijk is of deze excursie doorgang kan vinden. Bij overinschrijving worden de deelnemers geloot, waarbij we voorrang geven aan leden die nog niet eerder mee zijn geweest.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

maandag 4 november ca 10.00   Vertrek touringcar vanaf Transferium Westraven, Utrecht zuid
  ca 18.00 Aankomst in het hotel
    19.30 Gezamelijk diner in het hotel Ritter Jorg
       
dinsdag 5 november   08.00 Ontbijt
    08.45 Vertrek per touringcar naar de werf
    09.15 Aankomst op de werf met aansluitend een excursie
    13.00 Lunch waarna we weer vertrekken naar NL
  ca 21.00 Aankomst in Utrecht
       

Genoemde tijden kunnen nog wijzigen. Het definitive schema zal zo spoedig mogelijk met alle overige informatie aan de deelnemers worden toegezonden.

datum: 4 en 5 november 2013
locatie: Opstapplaats Utrecht of bij  BOVO tours Roelofarendsveen.
Vervoer van en naar de opstapplaats dient u zelf te organiseren
kosten: € 120,00 pp o.b.v. 2 persoonskamer. € 10,00 pp toeslag voor een 1 persoonskamer.
Bij deze prijs is inbegrepen: de Busreis, hotelkamer, diner (excl drankjes) en het ontbijt
en uiteraard het bezoek aan de werf.
 

23 november 2013

Snertrace 2013 MedemblikSNERTRACE NOORD 2013, MEDEMBLIK

Bedoeld voor winterharde Bavariazeilers!
Op zaterdag 23 november zal de snertrace Noord weer worden gevaren. Wederom vanuit de de Pekelharinghaven van Medemblik.
Hopenlijk zijn de weergoden ons dit jaar wel goed gezind  en kunnen we genieten van een prachtig weekend.

Programma:

22 of 23 november: .........

Aanvaren Pekelharinghaven Medemblik, . Havengeld te voldoen aan de havenmeester

zaterdag 23 nov: 11:45 uur PALAVER in restaurant de Driemaster met de traditionele snert.
  13:30 uur Start  wedstrijd volgens startlijst. Rond 16:00 finish met aansluitend een steigerborrel.
  19:00 uur Dinner en prijsuitreiking in restaurant De Driemaster. met natuurlijk weer het nodige amusement.
zondag 24 nov: 09:00 uur als afsluiting de optie voor een gezamelijk ontbijt in restaurant De Driemaster. opgeven bij inschrijving.

De vriendschappelijk doch, voor wie dat wil, fanatieke wedstrijd wordt gestart volgens het zogenaamde handicap systeem. Dit betekend dat de snelste boten als laatste starten. De boten die als eerste over de finish komen maken daardoor een heel goede kans in de prijzen te vallen. De definitieve uitslag wordt achteraf berekend op basis van de werkelijk gezeilde tijd verrekend met de handicap. De wedstrijdbaan wordt aangepast aan de weersituatie.


datum: zaterdag 23 november 2013
locatie: Pekelharinghaven Medemblik
organisatie: Piet Goverse
kosten: € 29,50 pp (snert, diner, steigerborrel) & € 10,00 pp voor het optionele ontbijt (kinderen onder de 12 jaar half geld).
Havengeld half geld rekent u zelf af bij de havenmeester.
6-7 december 2013

Snertrace 2013 Zierikzee


"TROPICAL PEA RACE" - SNERTRACE 2013 ZIERIKZEE


Het concept 2013 : "TROPICAL PEA RACE". So be tropical.... schip versieren / verlichten. Er wordt 's avonds (vrijdag en zaterdag) gejureerd. Let op, deze punten telen mee voor de "Overall winners en de "Medal of Honor". De Dresscode 2013 is Tropical. Let op: ook deze punten tellen mee voor de "Overall winners en de "Medal of Honor".

Programma:

vrijdag 6 dec:   .........

Aanvaren Zierikzee, afmeren achter in de haven met de boeg naar buiten. Havengeld te voldoen aan de havenmeester.

zaterdag 7 dec:  10:00 uur  PALAVER in café de Gekroonde Suikerbiet, Nieuwe Haven, Zierikzee.
De koffie staat klaar met een zeeuwse bolus, de wedstrijdbanen worden bekend gemaakt en de startprocedure wordt besproken.
  11:00 uur Start PEA RACE volgens startlijst. Rond 16:00 finish.
  17:00 uur Snert (PEA) & Borrel in De Biet
  19:30 uur Dinner in Grandcafé de werf, Vissersdijk, Zierikzee.
Enerverend menu, zoals gebruikelijk.
Dresscode 2013: Tropical Hawaii.
Prijsuitreiking tussen alle gangen door.
Muzikale omlijsting : trio "Strange Brew"
  24:00 uur DIEHARDS: Café de Biet. Medailles en troffeeén showen, sterke verhalen vertellen en de dorst lessen.
zondag 8 dec:  ......... Geen programma, terugtocht naar thuishaven

programma:

datum:  6-8 december 2013
locatie:  Zierikzee
Organisatie:  Ton Pannekoek
kosten: € 39,50 pp kids € 19,50
excl drankjes en havengeld