20 maart 2010

Jubileumdag - 20 jarig bestaan


Zoals reeds in de Langszij aangekondigd heeft De Jubileumcommissie op zaterdag 20 maart 2010 een spetterende jubileumdag georganiseerd in het KNVB Centrum te Zeist. Het bestuur heeft de jubileumcommissie in de gelegenheid gesteld een zeer afwisselend programma samen te stellen.

De dag start met...
ALV We beginnen om 10:00 uur met (een korte) Algemene Ledenvergadering.
Opening Rond 10:45 wordt de vergadering afgesloten met de officiële opening van de dag door Eerde Beulakker, die een interessant psychologisch inkijkje ter tafel brengt van de Nederlandse Bavariazeiler.
Keuzeprogramma...
Tussen ca 11:00 en 17:00 uur is het tijd voor het keuzeprogramma wat bestaat uit drie blokken met diverse lezingen en workshops. U kunt zich inschrijven (zie inschrijfformulier) voor de volgende sessies. Wacht niet te lang want Vol is Vol!
Volvo Ocean Race Hans Bouscholte, met zijn ervaring, resultaten en overwinningen in de zwaarste zeilwedstrijden op aarde zoals de Volvo Ocean Race en 3 wereldrecords, is expert in het vertellen en aanschouwelijk maken van een spannende wedstrijd en wat er nodig is om een goed team aan boord te krijgen.
Tochtplanning Ruud van der Zee, een zeezeiler naar zeer veel bestemmingen, o.a.  Engeland, Oostzee, Bretagne en Kanaaleilanden geeft  op deze lustrumdag een presentatie over tochtplanning. Wat komt er zoal kijken bij tochtplanning voor een meerdaagse reis op zee.
Reisverslag
“De eerste keer’’
Willem Willemse en Ingrid van den Broek vertrokken met hun 16 meter lange aluminium zeiljacht TWINGA in het voorjaar van 2007 voor een reis van 5.000 mijl gedurende zes maanden naar Spitsbergen en de Noordpool. En dit, zonder ooit op zee te hebben gezeild.
De knopenman Arend Jansen laat op zijn bijzondere en eigenzinnige manier mensen kennis maken met het knopen van lijnen aan boord, welke soort lijn je waar moet gebruiken en wat voor type knoop handig is bij bepaalde gebeurtenissen. Hierbij moet u zelf de handen uit de mouwen steken.
Holland Nautic Workshop Holland Nautic verhuist speciaal voor deze dag hun trainingslokaal naar Zeist voor het geven van een aantal Mini Academies. Dit is een unieke kans om meer te leren over het gebruik en de bediening van uw Raymarine apparatuur. In verband met de beperkte ruimte kan er maar 1 persoon per boot inschrijven! Wees er snel bij!
Elektriciteit aan boord Ton Mommers een interactieve lezing over o.a. elektrische energie aan boord, electrolyse en verwante onderwerpen. U stelt de vragen en Ton Mommers probeert deze zo veel mogelijk in lekentaal te beantwoorden. Onderwerpen die de revue kunnen passeren zijn: accu's, acculaden, omvormers, walstroomvoorziening, aansluiten van apparatuur, voorkomen van electrolyse en hoe u zelf e.e.a. aan boord kunt controleren. 
Zeil en masttrim Hagoort Sails zal u uitleggen dat optimaal zeilen afhankelijk is van vele factoren. Niet allen de kwaliteit van het ontwerp en de keuze van zeil maar ook de juiste trim van de mast en de zeilen dragen bij aan optimaal genieten van uw Bavaria Jacht. Met de juiste combinatie vaart u niet alleen harder maar ook veel comfortabeler.
Kinderprogramma Mariska en Denise hebben voor de kinderen vanaf 4 tot 12 jaar een zeer leuk programma samengesteld waar de kinderen hun creatieve vaardigheden kunnen botvieren. Kinderprogramma start vanaf 09:45 uur.
Doorlopend gedurende de dag...
EHBO Yvonne Krommert vertelt over EHBO aan boord. Ze verteld wat er allemaal in uw verbanddoos hoort te zitten en hoe u dit moet gebruiken. Verder laat ze ons zien hoe we moeten omgaan met ongelukjes aan boord en kun je leren hoe je moet reanimeren (we kunnen zelf oefenen op de pop die zij voor deze doeleinden meeneemt).
Koken aan boord Nancy Verwoerd, bekend van de rubriek de TWEEpitter uit de Langszij, zal demonstraties geven van het bereiden van eenvoudige en lekkere maaltijden op uw boordfornuis. Dit kan ook uiteraard geproefd worden.
 
Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat zal voorlichting geven over “Varen doe je Samen”
Sikkens Deze mensen kunnen u alles vertellen over de beste anti-fouling en binnenlakwerk voor uw boot.
en... We zijn nog bezig met meerdere interessante stands dus houdt de website in de gaten!
 
Dagafsluiting...
Steigerborrel Rond 17:15, na de lezingen en workshops, kunt u tijdens de "steigerborrel" ervaringen uitwisselen, onderling, maar ook met de meeste sprekers van het programma.
Diner Rond 18:30 is er een gezellig diner voor de liefhebbers. Normaal koken ze bij de KNVB voor de BoBo's maar op 20 maart speciaal voor ons.

Als u na afloop van deze enerverende dag zou willen overnachten dan is dat mogelijk in het hotel van het KNVB centrum voor de speciale BZc prijs van € 100,- per kamer voor twee personen inclusief ontbijt en €65,50 voor een eenpersoonskamer (prijzen zijn exclusief toeristenbelasting). U kunt uw reservering boeken via: KNVBhotel.nl onder vermelding van BavariaZeilclub.

Tot ziens op 20 maart, De Jubileumcommissie

datum: zaterdag 20 maart 2010
locatie: KNVB terrein, Woudenbergseweg 56-58, Zeist       (klik hier voor een routebeschrijving)
kosten: Inschrijfgeld € 10,00 p.p., kinderen tot 12 jaar € 5,00 p.p.. Gedurende de gehele dag schenken we gratis thee en koffie met wat lekkers. Lunch (belegde broodjes) €2,50 p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis). Bijdrage voor het diner € 25 p.p. (kinderen tot 12 jaar € 12.50). Wilt u wat anders drinken dan koffie of thee dan kunt u ter plaatse consumptiemunten kopen.

24 april 2010

Bezoek Post Dordrecht (Rijkswaterstaat)


Rijkswaterstaat Zuid-Holland beheert binnen de provincie Zuid-Holland de rivieren en kanalen. Jaarlijks varen op dit vaarweggedeelte zo'n 140.000 binnenvaartschepen, 6.000 zeeschepen en coasters en 22.000 pleziervaarders. Vanuit de verkeersposten assisteren verkeersleiders van Rijkswaterstaat schippers bij het varen over onoverzichtelijke en druk bevaren punten. Via de marifoon hebben de verkeersleiders contact met de schippers en geven informatie over de toestand van de vaarweg en het verkeersaanbod.

programma:

12.00 uur Lunch waarna de groep gesplitst wordt in twee groepen.
13.00 uur Groep I - bezoek aan de controlezaal
               Groep II - boottocht met een vaartuig van RWS (onder voorbehoud van een calamiteitenoproep)
14.30 uur De groepen worden gewisseld
16.00 uur Einde programma
 

Bij voldoende belangstelling kan dit evenement in het najaar nogmaals worden georganiseerd.

datum: 24 april 2010
locatie: Dordrecht
organisatie: Cees Zoontjes (Troy)
kosten: € 5,00 p.p incl. lunch

24 april 2010

Informatiebijeenkomst `North meets South`


Informatiebijeenkomst voor de (potentiële) deelnemers aan “North meets South at Pin Mill” op 26 juni.
Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over o.a. de tochtplanning, mogelijke wachtschema’s, benodigde kaarten en een lijst met aanbevelingen ten aanzien van schip en uitrusting. 

De speciaal voor dit evenement samengestelde "Pin Mill" pakketten worden u door George Kniest met 10% korting aangeboden. Tevens krijgt iedere Pin Mill deelnemer een kortings bon van 10% uitgereikt welke u alleen dezelfde dag (24/4/'10) kunt gebruiken voor andere kaarten, boeken, veiligheidsmiddelen en op 1 elektronica artikel!

datum: Zaterdag 24 april 2010 – 14:00 tot 16:00 uur 
locatie: Op de 1e verdieping van het winkelpand van Kniest Boat Equipment op het haventerrein van Marine Muiderzand, IJmeerdijk 10, 1361 AA Almere
kosten: € 00,00

13- 15 mei 2010

Hemelvaartweekend 2010


programma:
Donderdag 13 mei:
- Afvaart naar Roompot Marina. Aankomst tussen 14.00 uur en 16.00 uur, waar een ligplaats wordt toegewezen.
- Vanaf 16.00 uur tot 17.00 uur Steigerborrel op locatie
- 19.00 uur diner met muziek om een feestje te bouwen

Vrijdag 14 mei:
- 09.00 uur palaver
- Vanaf 11.00 uur start gezelligheidswedstrijd van Roompot naar Zierikzee.
- 16.00 vertrek per bus voor een bezoek aan het Watersnoodramp Museum
- Aansluitend op de rondleiding in het museum een diner en prijsuitreiking
- ca. 22.00 uur vertrek per bus terug naar Zierikzee.

Zaterdag 15 mei:
- gezamenlijk ontbijbuffet in restaurant Boa Tarde tussen 09.00 uur en 11.00 uur.
- Afvaart naar thuishaven of, voor degenen die nog een dagje willen winkelen een nachtje bijboeken.

datum: 13 -15 mei 2010
locatie: Oosterschelde. Resp. Roompot Marina en Zierikzee
kosten: € 55,00 p.p., € 27,50 voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen onder 4 jaar gratis.
Drank tijdens de diners zijn voor eigen rekening.
Havengeld wordt apart vermeld, maar wordt samen met het deelnamebedrag afgeschreven

22 - 24 mei 2010

Pinksterweekend 2010


Ook in dit drukke jubileumjaar zal er natuurlijk een pinksterweekend plaatsvinden. Dit jaar is gekozen voor de Bataviahaven in Lelystad. Deze haven en het gebied er omheen hebben de afgelopen 2 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt en bieden inmiddels prima faciliteiten en en gezellige sfeer. Tevens is het een goede uitvalsbasis voor een westrijd op het Markermeer en ook voor een wandeling naar Batavia Stad met een groot aanbod aan winkels.

Het globale programma ziet er als volgt uit:


Zaterdag 22 mei:
- Aankomst deelnemende schepen in de Bataviahaven (vanaf 14.00 uur)
- Steigerborrel + activiteit
- Diner + muziek

Zondag 23 mei:
- Wedstrijd op het Markermeer
- Steigerborrel + dinghy race
- Diner en prijsuitreiking

Maandag 24 mei:
- ontbijt + afscheid

We hopen ook dit jaar op prachtig (zeil)weer, een gezellig deelnemersveld en een sfeervol evenement.

Namens de organisatie:
Fam. Broekman (AEgir) en fam. Kortlandt (Alegria)

datum: 22-24 mei 2010
locatie: Bataviahaven te Lelystad aan het Markermeer
kosten: € 55,00 p.p. Kinderen tot 4 jaar gratis. Kinderen van 4 tot 12 jaar € 27,50. Havengeld € 1,30 per meter bootlengte. Overige kosten voor eigen rekening.

19-06-2010

Cross-Over Warns


Deze cross-over wordt georganiseerd in de oergezellige Jachthaven De Pyramide te Warns (www.jachthavendepyramide.nl) E.e.a. i.s.m. het restaurant van de JH. Doel: Kennismaken, onderling contact verbreden.

Programma
 Zaterdag 19 juni:
 15.00 uur Aankomst te Warns
 17.00-18.00 uur kennismakingsborrel
 18.00-19.00 twee korte uiteenzettingen over EHBO en brandpreventie
 19.00 BBQ tot in de kleine uurtjes gelardeerd met wat lichte muziek (klik hier voor een impressie)

 Zondag 20 juni:
 09.00 uur - 11.00 uur indien gewenst een ontbijtbuffet. Graag aangeven indien gewenst.
 Daarna afvaart naar thuishaven.

datum: 19 juni 2010
organisatie: André van den Worm
locatie: Jachthaven de Pyramide, Warns
kosten: € 22,50 p.p.. inclusief havengeld.


26 juni t/m 4 juli 2010

North meets South at Pin Mill (UK)


Het eerste BZc evenement "Cross the Channel" waar leden uit het zuiden en noorden elkaar gaan ontmoeten in de legendarische Butt & Oyster Pub van Pin Mill. We starten zowel vanuit het noorden (IJmuiden) en het zuiden (Vlissingen). De route van vanuit Vlissingen bedraagt c.a. 120 mijl, vanuit IJmuiden is dit minimaal 145 mijl maar met de heersende winden kan dit oplopen tot c.a. 200 mijl. Omdat we met daglicht willen aankomen betekend dit voor iedereen een nacht op zee.

Veiligheid staat voorop...  In het programma zit daarom ook enige ruimte om de planning van de overtochten aan te passen. De organisatie behoudt het recht, afhankelijk van de weersomstandigheden, dit evenement af te gelasten.

programma:
Zaterdag 26 juni: 

Aankomst in de vertrekhavens:
16:00 kennismaking en palaver in Vlissingen
20:00 kennismaking en palaver in IJmuiden
De vertrektijden voor zondag worden gepland afhankelijk van de weersomstandigheden zodat we allemaal met licht aankomen.

Zondag 27 juni:  Vertrek naar Woolverstone Marina op de River Orwell.
Maandag 28 juni:  De eerste schepen zullen vanaf 6:00 in de ochtend aankomen en worden daar opgevangen door een van onze leden die hier eerder aanwezig zal zijn. De rest van de dag na eigen inzicht in te vullen door bijvoorbeeld een dutje of mogelijk wat meer actief. De laatste schepen verwachten we uiterlijk 22:00 uur in de avond te ariveren.
Dinsdag 29 juni:  Tot halverwegen de middag heeft iedereen de tijd om van de omgeving te genieten
Rond 16:00 steigerborrel met aansluitend diner in het restaurant Buttermans in de Marina
Woensdag 30 juni:  8:30 - 10:00 een uitgebreid English Breakfast (naar men zegt heeft nog niemand ooit daar meer kunnen eten dan er beschikbaar is)
10:00 vertrek per bus naar Ipswich met aansluitend een Guided Tour over het nautisch verleden van deze omgeving. Daarna een paar uur om zelf in te vullen. In de loop van de middag stappen we weer in de bus naar de haven.
Rond 16:00 steigerborrel met verrassing.
19:30 wandelen we naar Butt & Oyster Pub, Pin Mill (ca. 20 min) waar we gaan genieten van het diner opgeluisterd met live muziek. Na afloop op "eigen benen" weer terug naar de Marina.
Donderdag 1 juli:  Vooralsnog geen formeel programma maar de de planning zit een ontmoeting met leden van de BOA (onze Britse zusterorganisatie). Mogelijk dat we samen met de BOA nog een leuk middagprogramma organiseren.
E.e.a. laten we ook afhangen van de weersomstandigheden die ons misschien dwingen een dag eerder te vertrekken.
17:00 uur Palaver
Vrijdag 2 juli:  Afvaart richting Nederland waar we in de loop van de zaterdag weer aankomen. De deelnemers die dit evenement als begin van hun vakantie hebben gepland vertrekken op eigen initiatief.

Zoals altijd is deelname aan de evenementen van de BZc voor eigen risico. Overtuig u zelf ervan of u over voldoende kennis en ervaring beschikt om aan deze tocht deel te nemen en draag zelf zorg voor de juiste verzekering en uitrusting. We verwachten dat je in het bezit bent van de juiste papieren (zoals een ICC en eigendomsverklaring) en dat schip en bemanning voldoen aan de eisen die het zeevaart reglement hieraan stelt.

Zaterdag 24 april wordt in Muiderzand een introductie bijeenkomst georganiseerd voor alle (potentiele) deelnemende schepen. Hier wordt u verder geïnformeerd over o.a. de tochtplanning, mogelijke wachtschema's, benodigde papieren en een lijst met aanbevelingen ten aanzien van schip en uitrusting (zie hiervoor de aparte inschrijving op 24 april).

datum: 26 juni t/m2 juli 2010
locatie: vertrekhaven Vlissengen of IJmuiden - River Orwell (UK)
kosten: € 100,- per schip inclusief liggelden, stroom en water voor 3 nachten in Woolverstone Marina. 
€ 50,- per persoon voor 2 x diner (excl. drankjes), 1 x ontbijt, excursie, en diverse steigerborrels. Overige kosten rekend u zelf af. 
organisatie:

Sicco Broekman (contact Noord) en Paul Breet (contact Zuid) ondersteund door
Jurgen Coerts en Cees Zoontjes


03-09-2010

Cross-over Blankenberge (Belgie)


Nu we een nieuw (zeil)jaar aanvangen en we in dit jubileumjaar extra aan onze hobby denken worden de BZc-leden uitgenodigd voor een tocht naar Blankenberge tijdens het weekend van 3-4-5 September 2010.

programma:
vrijdag 3 september: 18:00 uur Verwelkoming in het clubhuis van de Vrije Noordzeezeilers (VNZ) in Blankenberge.
Een welkomst toast wordt aangeboden door het VNZ!
zaterdag 4 september: 08:30 tot 10:00 uur Ontbijtbuffet
  10:00 uur Een stadswandeling met gidsen die eindigd rond de middag in de Scutteloods aan de haven. Hier wordt een replica gebouwd van een platbodem en een loodskotter. De stadsgidsen, het bezoek aan de Scutteloods en de Scutteborrel (aperatief) worden aangeboden door het VNZ.
    De namiddag kan door een ieder vrij worden besteed. Een winkelstraat bevindt zich op loop afstand.
   18:00 uur Samenkomst voor de Barbecue en een gezellige avond (nacht?) in jachtclub Scarphout.
zondag 5 september:    Vertrek voor retour Nederland (afhankelijk van de kleine uurtjes en het weer natuurlijk)
     
     


datum: 3-5 september 2010
locatie: Blankenberge
kosten: € 28,00 voor het totale programma. Liggeld, afhankelijk van bootafmeting, te voldoen bij de havenmeester
organisatie: O.l.v. Erve Vanderschaeghe

17 & 18 nov 2010

Werfbezoek Bavaria Gmbh Giebelstadt


Na het succes in 2003 t/m 2006 is het dit jaar weer gelukt een excursie naar de Bavariawerf in Giebelstadt te organiseren.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

woensdag 17 nov ca 10:00 Vertrek touringcar vanaf Utrecht Centraal Station (o.v.b.)
  ca 18:00 Aankomst in het hotel aan het eind van de middag of vroege avond
  19:30 Gezamelijk diner in het hotel
donderdag 18 nov 08:00 Ontbijt
  08:45 Vertrek per bus naar de werf
  09:15 Aankomst op de werf en aansluitend de excursie
  13:00 Lunch waarna weer naar NL vertrekken.
  ca 21:00 Aankomst in NL

We hebben plaats voor een beperkt aantal personen. Bij overinschrijving worden de deelnemers geloot waarbij we voorrang geven aan leden die nog niet eerder mee zijn geweest. Deelname staat uitsluitend open voor leden en hun partner met een maximum van 2 personen per boot (het is dus niet mogelijk dat u vrienden of familileden inschrijft).

Update 25-10-2010: Inschrijving is gesloten. U kunt zich nog inschrijven op de reservelijst.

datum: woensdag 17 en donderdag 18 november 2010.
locatie: opstaplaats: Utrecht. Vervoer van en naar Utrecht dient u zelf te organiseren.
kosten: € 110,- pp o.b.v. 2-persoons kamer. € 10,- pp toeslag voor een 1-persoons kamer.
Bij deze prijs is inbegrepen: de busreis, hotelkamer, diner excl. drankjes en het ontbijt en uiteraard het bezoek aan de werf.


(19) 20 en 21 nov 2010

Snertrace Noord 2010 (Hoorn)


Bedoeld voor winterharde Bavariazeilers!

Op zaterdag 20 november zal de Snertrace Noord weer worden gevaren. Dit keer vanuit de verenigingsjachthaven van Hoorn. Er is voldoende ruimte in de haven zodat u ook vrijdag al kunt aanvaren. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en mogen we genieten van een prachtig weekend.

programma:
zaterdag 20 nov 12:00 Officieel begin van het programma. Palaver met de traditionel Snert (de echte)
  13:30 Vriendschappelijke kauwkleumers wedstrijd met aansluitend een borrel
  19:00 Diner en prijsuitrijking
zondag 21 nov 09:00 Als afsluiting is er (bij voldoende belangstelling) de optie voor een gezamenlijk ontbijt in het restaurant bij de jachthaven.

De vriendschappelijk doch, voor wie dat wil, fanatieke wedstrijd wordt gestart volgens het zogenaamde handicap systeem. Dit betekend dat de snelste boten als laatste starten. De boten die als eerste over de finish komen maken daardoor een heel goede kans in de prijzen te vallen. De definitieve uitslag wordt achteraf berekend op basis van de werkelijk gezeilde tijd verrekend met de handicap. De wedstrijdbaan wordt aangepast aan de weersituatie.


datum: zaterdag 20 november 2010
locatie: WSV Hoorn
organisatie: Koen van der Toorn
kosten: € 29,50 pp (snert, diner, steigerborrel) & € 6,50 pp indien u kiest voor het optionele ontbijt (kinderen onder de 12 jaar half geld).
Havengeld rekent u zelf af bij de havenmeester.  

Vrijdagavond 26 nov 2010

Avondje Zeiltrim


Door Martin Baas van Hagoort Sails zijn we uitgenodigd voor een bezoek aan de zeilmakerij, gevolgd door een workshop over zeiltrim. Altijd weer een boeiend onderwerp.
De avond begint om een uur of acht met een rondleiding door de zeilmakerij. Dit zal circa een uur in beslag nemen en wordt gevolgd door een koffiepauze. Aansluitend vindt de workshop plaats. Na afloop is er dan nog ruimte voor een drankje en een informele terugblik op de avond.
Er is slechts plaats voor 30 deelnemers. Dit aantal is een bewuste keuze. Met een kleinere groep is er meer interactie tijdens de workshop. Bij voldoende belangstelling is met Martin Baas al afgesproken dat er later in het winterseizoen nog een “avondje zeiltrim” kan worden georganiseerd (als deze avond is volgeboekt vragen wij u daarom in te schrijven op de reservelijst zodat we die belangstelling kunnen peilen).

datum: Vrijdagavond 26 nov 2010
aanvang 20:00 uur
locatie: Hagoort Sails B.V.
Verbreepark 11
2731 BR Benthuizen
kosten: € 5,00 pp

27 nov 2010

Bezoek Post Dordrecht (RWS)


Rijkswaterstaat Zuid-Holland beheert binnen de provincie Zuid-Holland de rivieren en kanalen. Jaarlijks varen op dit vaarweggedeelte zo'n 140.000 binnenvaartschepen, 6.000 zeeschepen en coasters en 22.000 pleziervaarders. Vanuit de verkeersposten assisteren verkeersleiders van Rijkswaterstaat schippers bij het varen over onoverzichtelijke en druk bevaren punten. Via de marifoon hebben de verkeersleiders contact met de schippers en geven informatie over de toestand van de vaarweg en het verkeersaanbod.

programma:
11:00 Ontvangst met koffie
  Introductiefilm over het werk van verkeerspost
12:00 Lunch
13:00 Rondleiding op verkeerspost - bezoek aan de controlroom
  Rondvaart door het havengebied met een schip van RWS (onder voorbehoud van een calamiteitenoproep)
ca 15:30 Einde programma


datum: zaterdag 27 nov 2010
locatie: Dordrecht
kosten: € 5,00 pp

10-12 dec 2010

Snertrace Zuid 2010 (Zierikzee)


De snertrace Zeeland is weer een feit. Ton Pannekoek heeft de organisatie wederom op zich genomen.
Zoals de afgelopen jaren steeds het geval was is Zierikzee weer de plaats waar het allemaal gaat gebeuren, waarbij kou en andere omstandigheden de deelnemers niet zullen deren!!

programma:
Vrijdag 10 december: Aankomst Zierikzee. Ligplaats achterin de havenkom aan de passantensteiger.
Zaterdag 11 december:

De "gezelligheidswedstrijd".
Palaver en snert in "De Biet"
Diner met muzikale omlijsting in "Boa Tarde".

Zondag 12 december: Afvaart vanuit Zierikzee

datum: 10-12-2010
locatie: Zierikzee
kosten: € 37,50 pp excl. havengeld (kinderen tot 12 jaar half geld). Havengeld per schip af te rekenen bij de havenmeester. Overige kosten zoals drankjes, zijn voor eigen rekening.

31 dec 10 / 1 jan 11

Sluiting jubileumjaar


GEANNULEERD Als afsluiting van een geweldig lustrumjaar willen we BZc leden de gelegenheid bieden gezamenlijk oud en nieuw te vieren. Daarvoor hebben we in Willemstad een ruimte gevonden aan jachthaven de Batterij. Het spiksplinternieuwe maritieme verenigingsgebouw staat ons ter beschikking.
 


Aanvaren en aankomst op 31 december. Om 18.00 uur verzamelen we dan in het verenigingsgebouw voor een “steigerborrel met oliebollen”. Later op de avond geniet u van een overheerlijk buffet, waarbij we nog eens kunnen bijpraten over alle avonturen en belevenissen die we allemaal, met of zonder de club, hebben meegemaakt. Het jaar gaan we uit met champagne en vuurwerk. Neem zelf je oude fakkels en vuurpijlen mee! De andere dag, 1 januari, sluiten we het evenement af met een gezamenlijke brunch.
Voor hen die liever met de auto komen (of daartoe gedwongen zijn omdat het schip op het droge ligt), is er ruime parkeergelegenheid. Ook zijn er op loopafstand twee hotelletjes te vinden (zelf boeken).

Schrijf je zo snel mogelijk in zodat we de verdere afspraken kunnen vastleggen.
Bij minder dan 20 deelnemers (personen) wordt mogelijk een alternatief gezocht.

datum: 31 december 2010 / 1 januari 2011
locatie: Willemstad - jachthaven de Batterij
organisatie: Paul Breet
kosten: € 42,50 p.p. (steigerborrel, buffet-diner, hapjes, champagne, brunch) Havengeld en extra drankjes voor eigen rekening