22 jan 2011

Bezoek Scheepstuigerij


Tijdens deze dag krijgt u uitleg over o.a. de verschillende moderne high tech touwsoorten en staaldraad constructies die voor staand en lopend want gebruikt worden. Ook komen bijv. de diverse splitsmethodes en het persen en walsen van eindverbindingen aan staaldraad aan bod. Verder aandacht voor sluitingen (gesmede en gekeurde), lierconstructie- en onderhoud, diverse rolreefsystemen en een bezoek aan de afdeling voor aluminium mastenbouw (nieuw en refit).

Daarnaast is het interessant om te zien hoe staalkabel- en touwwerk exact op lengte wordt gemaakt en wordt afgewerkt. Er is er veel te vertellen over spanners, dek- , eind- en mastverbindingen. Ook is een rondgang langs diverse grote Tuig-projecten, zoals onlangs nog de dwarsgetuigde Wylde Swan en de Gulden Leeuw, bijzonder interessant. Tenslotte een demonstratie van de unieke Elektronische Verstagings Inspectie (EVI).

programma:
10:30 Ontvangst met koffie
11:00 Rondleiding deel 1
13:00 Lunch
14:00 Rondleiding deel 2
16:00 Afsluiting met een drankje en hapje


datum:  22 januari 2011 - 10:30 - 16:00
locatie:  Tuigerij M de Groot, Kooijweg 30, Stavoren
kosten:  € 5,00 p.p (incl. Lunch)

5 februari 2011

Winterbijeenkomst - ALV en lezing


Programma
13:30 Ontvangst
14:00 Aanvang programma

Het programma bestaat uit een lezing en, zoals dat bij  elke vereniging hoort, de algemene ledenvergadering.

De lezing wordt dit jaar verzorgd door de heer Grootenboer van de Bataviawerf. Wie langs Lelystad is gevaren, door de Houtribsluizen heeft haar wel zien liggen. De replica van het 17e eeuwse VOC schip “Batavia”. De laatste jaren bovendien geflankeerd door de in aanbouw zijnde replica van de “7 Provinciën” het vlaggenschip van Michiel de Ruyter. In zijn lezing zal de heer Grootenboer ingaan op de historie en de actualiteiten van de Bataviawerf, waar deze schepen zijn gebouwd of in aanbouw zijn, en de verhalen achter de Batavia en de 7 Provinciën. Pas dan besef je hoeveel luxe wij op onze Bavaria’s hebben in vergelijking met 17e eeuwse zeeschepen.

17:00 Borrel
18:00 Diner (optioneel)
21:00 Einde
 

Agenda ALV
1. Opening door de voorzitter
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Notulen ALV 2010
4. Jaarverslag secretaris 2010
5. Financieel jaarverslag en begroting
6. Verslag kascommissie en kiezen nieuwe commissie
7. Verkiezing nieuwe bestuursleden
8. Verkiezing nieuwe voorzitter
9. Evenementen 2011
10. Dupain Wisseltrofee
11. Rondvraag en afsluiting

datum: 5 februari 2011
locatie: Chalet Waterloo, Doornseweg 18, 3832 RL Leusden.
kosten: Toegang tot de ALV is gratis. Voor het optionele diner betaalt u  € 27,50 pp

Vrijdagavond 18 februari 2011

Avondje zeiltrim (2)


26 november is deze workshop al gehouden voor een complete groep enthousiastelingen. De reservelijst was echter dusdanig groot dat we samen met Martin Baas van Hagoort Sails besloten hebben deze workshop te herhalen. Vrijdagavond 18 februari zijn we opnieuw uitgenodigd voor een bezoek aan de zeilmakerij, gevolgd door een workshop over zeiltrim.

programma:
De avond begint om een uur of acht met een rondleiding door de zeilmakerij. Dit zal circa een uur in beslag nemen en wordt gevolgd door een koffiepauze. Aansluitend vindt de workshop plaats. Na afloop is er dan nog ruimte voor een drankje en een informele terugblik op de avond.
Er is slechts plaats voor 30 deelnemers. Dit aantal is een bewuste keuze. Met een kleinere groep is er meer interactie tijdens de workshop. Personen op de reservelijst van de vorige workshop hebben voorrang bij de inschrijving.

datum: Vrijdagavond 18 februari 2011
aanvang 20:00 uur
locatie: Hagoort Sails B.V.
Verbreepark 11
2731 BR Benthuizen
kosten: € 5,00

12 maart 2011

Workshop Poetsen


Op veler verzoek is er nogmaals een workshop poetsen georganiseerd.
Tussen 10.00 uur en 16.00 uur bent u welkom bij Van den Bosch Yachting in Muiderzand waar RIWAX u gedurende de dag de geheimen van het poetsen zal bijbrengen. De dag heeft de omschrijving "inloopdag" gekregen om een ieder de vrijheid te laten hoe laat te komen en wat specifiek te zien. Rond de lunch is tegen een kleine vergoeding een broodje verkrijgbaar.

Tijdens de dag kunt u leren hoe u o.a. verweerde gelcoat weer helemaal op glans krijgt en hoe u vervolgens deze glans kunt behouden. Daarnaast een presentatie van de productenlijn en een uitleg over de wijze waarop de producten gebruikt worden.
Er is meer dan voldoende ruimte voor al uw persoonlijke vragen.


datum: Zaterdag 12 maart 2011 tussen 10.00 uur en 16.00 uur
locatie: Van den Bosch Yachting te Muiderzand
kosten: € 0,00


zaterdag 7 mei 2011

Workshop Dieseltechniek


Deze workshop wordt gegeven door een professionele docent van Fontys Hogescholen, dezelfde organisatie die ook de opleiding van de servicemonteurs voor Volvo Penta verzorgd. De sessie vangt aan met een presentatie over de werking van een dieselmotor. Hierbij komen o.a. onderwerpen als filters, impellers, koelwatersysteem en olie verversen aan bod. Met behulp van de twee opgestelde motoren gaan we vervolgens kijken hoe de theorie in praktijk kan worden gebracht. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van individuele vragen.

Dieselmonteurs in spé die met de boot naar Warns willen komen kunnen contact opnemen met de havenmeester van de jachthaven voor het reserveren van een ligplaats (tel: 0514 682238).

Na afloop is er gelegenheid om de geleerde stof nog eens met elkaar te repeteren onder het genot van een drankje (eigen rekening) in het havencafe/restaurant.

datum: zaterdag 7 mei 2011
aanvang: 13:00 uur
duur: ruim 3 uur
organisatie: André van den Worm
locatie: Jachthaven "de Pyramide", Tsjalk 13, 8721 EN Warns (Fr)
kosten: € 13,50 p.p. (incl. kopje koffie en versnapering)

nb-1: Gezien de kosten die de vereniging voor deze workshop moet maken behouden we ons het recht voor om bij minder dan 15 deelnemers de workshop af te lasten. We stellen u hiervan dan tijdig op de hoogte.
nb-2: Hoewel absoluut nog niet zeker, bestaat er een redelijke kans dat we in het najaar nogmaals de workshop organiseren maar dan in het zuiden van het land.

zaterdag 14 mei 2011

Informatiebijeenkomst “North meets South at Pin Mill 2011


Informatiebijeenkomst voor de (potentiële) deelnemers aan “North meets South at Pin Mill 2011" van 30 juli as.
Tijdens deze bijeenkomst wordt u, en onder het genot van een kopje koffie of thee,  geïnformeerd over o.a.:
  • tochtplanning
  • lijst van aanbevelingen voor schip en bemanning 
  • mogelijke wachtschema’s
  • etc. etc.
datum: Zaterdag 14 mei om 16:00 uur
locatie: Havencafé ’t Fokkie, Pieterman 8 C, 1131 PW Volendam
organisatie: Sicco & Margreet Broekman
kosten: € 0,00

Voor de liefhebbers serveert het naastgelegen restaurant De Pieterman de lokaal beroemde vis- of vlees-plate voor een speciaal BZc tarief van €14,50. U dient zelf van te voren te reserveren op telefoon nummer: 06–22698237 (Bram Visser).

2-4 juni 2011

Hemelvaartweekend 2011


Voor de 10e maal komt er een hemelvaartweekend in zuidwest Nederland op 2, 3 en 4 juni a.s. en wel op de Grevelingen. Jullie worden uitgenodigd om dit feit met ons mee te vieren.
Mariska en Denise zullen voor de kinderen weer een leuk programma verzorgen, zodat ook de kinderen een leuk weekend hebben.

programma:

Donderdag 2 juni:
Tussen 14.00 uur en 16.00 uur aankomst in de haven van Den Osse. Vanaf 16.00 uur tot 17.00 uur een welkomstborrel waarna we vertrekken naar Dreischor om een bezoek te brengen aan een van de grootste wijnhoeven van Nederland. We krijgen daar een rondleiding en kunnen kennis maken met de witte wijn die daar wordt gemaakt.
De avond brengen we daar ook door met een diner en live muziek. Om voor de terugtocht iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen hebben we met de busmaatschappij afgesproken dat er om 11.00 uur, 12.00 uur en 01.00 uur een rit naar de haven gaat.

Vrijdag 3 juni:
Palaver om 11.00 uur voor een toertocht met wedstrijdelement op de Grevelingen. De gezelligheid is hier het belangrijkst! Dus wedstrijdervaring is niet vereist. De finish is ter hoogte van Scharendijke.
We leggen vervolgens aan in Scharendijke in de oude haven waar we nog van een steigerborreltje kunnen genieten. Daarna gaan we naar restaurant Westenwind gelegen aan de verenigingshaven voor een barbeque en de prijsuitreiking.

Zaterdag 4 juni:
Tussen 09.00 uur en 10.30 uur een gezamenlijk ontbijtbuffet op de verdieping van restaurant Westenwind, van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de Grevelingen. Daarna helaas weer afscheid nemen.

Graag tot ziens namens de organisatie.datum: 2, 3 en 4 juni 2011 
locatie: Den Osse & Scharredijke, Grevelingen
kosten: € 55,00 p.p. (kinderen van 4 tot 12 jaar € 27,50 en kinderen tot 4 jaar gratis) voor o.a. 2 x diners, ontbijt en steigerborrels.
Liggelden worden apart in rekening gebracht.

11 - 13 juni 2011

Pinksterweekend 2011


Op veler verzoek bezoeken we dit jaar twee havens tijdens het Pinksterweekend. Op zaterdag verzamelen we in het gezellige Monnickendam waar we van een heerlijk diner en feestavond kunnen genieten. Ook brengen we een bezoek aan een echte kaasboerderij. Op zondag vroeg uit de veren voor een wedstrijd op het Markermeer die eindigt bij Enkhuizen. Achter de Dromedarisbrug kunnen we met zijn allen in de binnenhaven liggen. In deze authentieke zuiderzeestad zal rondom het diner de prijsuitreiking plaatsvinden. Op maandag is er nog gelegenheid tot een gezamenlijk ontbijt, waarna ieder zijns weegs zal gaan.
Zoals elk jaar worden er eveneens diverse activiteiten voor de kinderen verzorgd.

Programma:
Zaterdag 11 juni Ontvangst in Monnickendam (tussen 14:00 en 16:00)
Steigeborrel en Bezoek aan een kaasboerderij
Diner en feest met muziek
Zondag 12 juni Palaver
Wedstrijd (start bij Volendam, finish bij Enkhuizen)
Steigerborrel  + Dinghy race
Diner met prijsuitreiking
Maandag 13 juni  Ontbijt en afscheid

 

datum: zaterdag 11 t/m mandag 13 juni 2011
locatie: Monnickendam (aanvang) - Enkuizen (einde)
PiWe organisatie: Fam. Broekman (Ægir) & Fam. Broekman (Global Buccaneer)
kosten: € 55,00 p.p. (kinderen van 4 tot 12 jaar € 27,50 en kinderen tot 4 jaar gratis) voor o.a. 2 x diner, ontbijt, steigerborrel 
Liggelden worden apart in rekening gebracht.

1 juli 2011

BZC Challenge


Dit nieuwe clubevenement bestaat uit een vriendschappelijke, maar officiële, zeilwedstrijd op de Noordzee met: een startschip, wedstrijdleiding, een echte startprocedure en een getimede finish voor de deur van Scheveningen. Afhankelijk van de windkracht zal de wedstrijdleiding een mooie sportieve baan uitzetten met een lengte van ca. 15 tot 30 mijl.

Le Belle Charters stelt voor de nummers 1 t/m 3 een heuse trofee ter beschikking en de winnaar mag ook nog eens een jaar lang de wisselbokaal onder zijn of haar hoede nemen.

Programma:

vrijdag 1 juli Verzamelen van alle deelnemende jachten in de gastenbox van de YC Scheveningen
zaterdag 2 juli - 09:30 palaver in de jachtclub At Sea met uitleg van de startprocedure en de wedstrijdbaan,
- 11:15 afvaart naar buiten,
- 12:00 Start van de wedstrijd.
- 19:00 Diner in restaurant At Sea waarna de officiële wedstrijd uitslag en prijsuitreiking.
zondag 3 juli Vertrek naar eigen bestemming

 

datum: 1 t/m 3 juli 2011 (o.v.v. de weersomstandigheden)
locatie: YC Scheveningen
organisatie: Sicco Broekman
kosten: € 35,00 pp incl. diner (excl. drankjes).
Havengeld (25% korting op de gebruikelijk tarieven van Scheveningen) wordt samen met het deelnamebedrag verrekend.

Zoals altijd is deelname aan de evenementen van de BZc voor eigen risico. We verwachten dat schip en bemanning voldoen aan de eisen die het zeevaart reglement hieraan stelt. De organisatie behoudt het recht, afhankelijk van de weersomstandigheden, het programma van dit evenement aan te passen of in z’n geheel af te gelasten. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Le Belle Charters, Volendam.


30 juli t/m 5 augustus 2011

North meets South at Pin Mill 2011


Na het succes van afgelopen jaar komt er ook dit jaar een oversteek naar Pin Mill in Engeland. In tegenstelling tot vorig jaar starten we gezamelijk vanuit Scheveningen. De route vanuit Scheveningen bedraagt ca. 120 NM, maar met heersende winden kan dit oplopen tot meer. Omdat we met daglicht willen aankomen, betekent dit voor iedereen een nacht op zee.

Het globale programma ziet er als volgt uit:
  Op eigen kiel naar Scheveningen
zondag 31 juli Verzamelen in de vertrekhaven Scheveningen
17:00 uur kennismaking met een welkomstdrankje op de steiger
18:00 uur schippersmeeting
maandag 1 aug Vertrek naar Woolverstone Marina op de River Orwell UK
dinsdag 2 aug De eerste schepen zullen vanaf ca. 06:00 uur in de ochtend aankomen. Het merendeel van de dag is naar eigen inzicht in te vullen.
17:00 uur welkomst steigerborrel, uitleg van het programma tot ca. 18:30 uur. Hierna is er tijd om bijvoorbeeld samen met anderen de uitdagende wandeling in te zetten om een “English pint” te drinken in de beroemde “Butt & Oyster” Pub of om met de bus of bootfiets Ipswich aan te doen.
woensdag 3 aug   10:30 uur - 17:30 uur “openbootjeswedstrijden” op de River Orwell. Inschrijving is tijdens de welkomst steigerborrel op voorgaande dag.
19:00 uur diner in Buttermans restaurant met aansluitend de prijsuitreiking van de “openbootjeswedstrijd” en een Pin Mill quiz.
donderdag 4 aug   09:30 uur schippersmeeting waarna om ca. 11:00 uur gezamenlijke afvaart richting onze volgende UK bestemming: “Titchmarsh Marina”, gelegen aan de Walton Backwaters. Deze getijdenhaven ligt op ca. 12NM varen vanaf Woolverstone Marina. Het is daarom belangrijk dat we daar tussen 2 uur voor tot 2 uur na lokaal HW arriveren. De haven zelf is ruimschoots diep genoeg.
19:00 uur afsluiting van dit evenement d.m.v. een “American BBQ”. Het is de bedoeling dat een ieder zelf wat te eten en te drinken meebrengt om gezellig met z’n allen te genieten.
vrijdag 5 aug Naar keuze en op eigen initiatief: afvaart richting Nederland of vervolg van uw vakantiereis.

We verwachten dat u in het bezit bent van de juiste papieren (zoals een ICC en eigendomsverklaring) en dat schip en bemanning voldoen aan de eisen die het zeevaartreglement hieraan stelt.

Zie ook 14 mei: Informatiebijeenkomst “North meets South"

datum:  31 juli t/m 5 aug
locatie:  Scheveningen – Woolverstone Marina UK – Titchmarsh Marina UK
organisatie: Sicco & Margreet Broekman (Global Buccaneer)
kosten:

€ 50,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar half geld, kinderen onder de 4 jaar gratis) voor o.a. lunch & diner op woensdag, diverse steigerborrels, huur "open bootjes" 
Haven Schevening: gemiddeld 22,50 per boot (afhankelijk van lengte)
Voor de havens in de UK (3 overnachtingen incl elektra): 100,- per boot
(het is mogelijk dat er nog een kleine wijziging in de kosten zal plaatsvinden)


Veiligheid staat voorop. De organisatie behoudt het recht, afhankelijk van de weersomstandigheden, het programma van dit evenement aan te passen of in z’n geheel af te gelasten.

zaterdag 15 okt 2011

Geschiedenis van Bavaria Yachtbau - Magazijnverkoop


Van den Bosch Yachting nodigt u uit.

programma:
Ben van den Bosch neemt ons terug in de geschiedenis van Bavaria Yachtbau.
  • Waarom een kozijnenmaker boten gaat bouwen.
  • In de loods staat de 808, de eerste zeilboot die in Giebelstadt werd gebouwd.
  • etc...
Na afloop van de lezing is er magazijnverkoop tegen sterk gereduceerde magazijnprijzen.
U vindt hier een keur aan bruikbare zaken voor uw Bavaria, van scepterpotten, preekstoelen, bootkussens tot nieuwe zeilen aan toe. Dit alles tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

datum: zaterdag 15 oktober van 14:00 tot ca. 16:00
locatie: Van den Bosch Yachting, Muiderzand
kosten: gratis

zaterdag 29 okt 2011

Dieselworkshop (zuid)


Deze workshop wordt gegeven door een professionele docent van Fontys Hogescholen, dezelfde organisatie die ook de opleiding van de servicemonteurs voor Volvo Penta verzorgd. De sessie vangt aan met een presentatie over de werking van een dieselmotor. Hierbij komen o.a. onderwerpen als filters, impellers, koelwatersysteem en olie verversen aan bod. Met behulp van de twee opgestelde motoren gaan we vervolgens kijken hoe de theorie in praktijk kan worden gebracht. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van individuele vragen.


Na afloop is er gelegenheid om de geleerde stof nog eens met elkaar te repeteren onder het genot van een drankje (eigen rekening) in het Maritiem Verenigingsgebouw.

datum: zaterdag 29 oktober 2011
aanvang: 13:00 uur
duur: ruim 3 uur
organisatie: Jan A. Dunnewind
locatie: Maritiem Verenigingsgebouw
Jachthaven de Batterij
Lantaarndijk 4
4797 SP Willemstad
Programma ontvangst vanaf 12.30 uur
13.00 uur tot circa 16.30 uur lezing en
praktijkbeoefening. er zal een pauze worden ingelast.
16.30 uur tot uiterlijk 18.00 uur borreltijd (eigen rekening)
kosten: € 13,50 p.p. (incl. kopje koffie en versnapering)

Diner:
In de nabijheid van het Maritiem Verenigingsgebouw zijn in het mooie historische centrum van Willemstad diverse goede restaurants. Wilt U aangeven of u mee wilt doen met een gezamelijk diner, en zo ja met hoeveel personen. De organisatie zal een goed en betaalbaar restaurant selecterenen en in onderhandeling gaan over een aardige menuprijs. (voor eigen rekening).

nb-1: Gezien de kosten die de vereniging voor deze workshop moet maken behouden we ons het recht voor om bij minder dan 15 deelnemers de workshop af te lasten. We stellen u hiervan dan tijdig op de hoogte.
nb-2: Maximaal aantal deelnemers voor de middagsessie is 30. Indien er sprake is van een substantiële overinschrijving (reservelijst) zal worden geprobeerd ook nog een ochtendsessie te organiseren.
nb-3: Voor degenen die met de boot komen(laatste zaterdag van de herfstvakantie), de opmerking dat de Bavaria Zeilclub geen overnachtingplaatsen faciliteert. U kunt zich op de gebruikelijke wijze voor een overnachting bij de havenmeester melden.

26-27 nov 2011

Snertrace Noord 2011


SNERTRACE  NOORD, VOLENDAM

Bedoeld voor winterharde Bavariazeilers!
Op zaterdag 26 november zal de snertrace Noord weer worden gevaren. Dit keer vanuit de Marina Volendam.
Hopenlijk zijn de weergoden ons weer goed gezind en mogen we genieten van een prachtig weekend.

Programma:

25 nov. /26 nov:   .........

Aanvaren  Marina Volendam, . Havengeld te voldoen aan de havenmeester, € 1,00 per meter per nacht

zaterdag 26 nov:  11:45 uur  PALAVER in restaurant de Pieterman met de traditionele snert.
  13:30 uur Start koukleumers wedstrijd volgens startlijst. Rond 16:00 finish met aansluitend een steigerborrel.
  19:00 uur Dinner en prijsuitreiking in restaurant de Pieterman. met natuurlijk weer het nodige amusement.
aangeven of u vlees of vis wenst bij het voor-en hoofdgerecht.
zondag 27 nov:  09:00 uur als afsluiting de optie voor een gezamalijk ontbijt in restaurant de Pieterman. opgeven bij inschrijving.

De vriendschappelijk doch, voor wie dat wil, fanatieke wedstrijd wordt gestart volgens het zogenaamde handicap systeem. Dit betekend dat de snelste boten als laatste starten. De boten die als eerste over de finish komen maken daardoor een heel goede kans in de prijzen te vallen. De definitieve uitslag wordt achteraf berekend op basis van de werkelijk gezeilde tijd verrekend met de handicap. De wedstrijdbaan wordt aangepast aan de weersituatie


datum: zaterdag 26 november 2011
locatie: Marina Volendam (www.marinavolendam.nl)
organisatie: Koen van der Toorn
kosten: € 29,50 pp (snert, diner, steigerborrel) & € 10,00 pp voor het optionele ontbijt (kinderen onder de 12 jaar half geld).
Havengeld rekent u zelf af bij de havenmeester.  9-11 december 2011

Snertrace Zuid IPR 2011


"ILLUMINATED PEA RACE" - SNERTRACE 2011 ZIERIKZEE

Het concept 2011 : "ILLUMINATED PEA RACE". Dus....... schip versieren / verlichten. Er wordt 's avonds (vrijdag en zaterdag) gejureerd. Let op, deze punten telen mee voor de "Overall winners en de "Medal of Honor". De Dresscode 2011 is Kerstrood. Let op: deze punten tellen mee voor de "Overall winners en de "Medal of Honor".

Programma:

vrijdag 9 dec:   .........

Aanvaren Zierikzee, afmeren achter in de haven met de boeg naar buiten. Havengeld te voldoen aan de havenmeester, € 1,50 per meter per nacht

zaterdag 10 dec:  10:00 uur  PALAVER in café de Gekroonde Suikerbiet, Nieuwe Haven, Zierikzee.
De koffie staat klaar met een zeeuwse bolus, de wedstrijdbanen worden bekend gemaakt en de startprocedure wordt besproken.
  11:00 uur Start PEA RACE volgens startlijst. Rond 16:00 finish.
  17:00 uur Snert (PEA) & Borrel in De Biet
  19:30 uur Dinner in Grandcafé de werf, Vissersdijk, Zierikzee.
Enerverend menu, zoals gebruikelijk.
Dresscode 2011: Kerstrood.
Prijsuitreiking tussen alle gangen door.
Muzikale omlijsting : trio "Strange Brew"
  24:00 uur DIEHARDS: Café de Biet. Medailles en troffeeén showen, sterke verhalen vertellen en de dorst lessen.
zondag 11 dec:  ......... Geen programma, terugtocht naar thuishaven

 

datum: 10 december 2011
locatie: Zierikzee
organisatie: Ton Pannekoek
kosten: Volwassenen € 39,50 Kids € 19,50
excl drankjes en havengeld


zaterdag 17-12-2011

Workshop mast en verstaging


Van Den Bosch Yachting nodigt u uit:

Programma
:
Hans Jansen, van Hans Jansen staalkabels (tuigerij), geeft een lezing  over de  mast en de verstaging.
aan bod komen de volgende onderwerpen.

De mast en verstaging in de winter / onderhoud
Het plaatsen van de mast na de winterstalling
Hoe moet de mast op een schip staan?
Levensduur van de mast en de verstaging

Van den Bosch Yachting zogt voor een natje en een droogje.

datum: zaterdag 17-12-2011 13:00 uur bij meer inschrijvingen ook om 10:00 uur
locatie: Van Den Bosch Yachting Muiderzand
kosten: gratis